Zagorska razvojna agencija

Zagorska razvojna agencija

Zagorska razvojna agencija osnovana je od strane Krapinsko-zagorske županije kao javna ustanova koja obavlja poslove regionalnog koordinatora. U svom dosadašnjem poslovanju prerasla je iz društva čija je osnovna djelatnost bila pružanje tehničke i savjetodavne pomoći glede međunarodnih programa i savjetovanja vezanog s upravljanjem u instituciju koju sadašnji korisnici prepoznaju kao neizostavnog partnera u pokretanju i razradi razvojnih aktivnosti te implementatora inovativnih alata za učinkovito upravljanje razvojnim prilikama. Tri glavne dimenzije poslovanja ustanove su politika regionalnog razvoja, jačanje cjelokupnog društveno-ekonomskog razvoja sukladno strateškim planovima Krapinsko-zagorske županije i aktivnosti međunarodne suradnje.

Aktivnosti u kojima mlada osoba može sudjelovati kao volonter/ka: sudjelovanje u procesu izrade pojedinih dijelova strateških dokumenata koji su u pripremi te dijelova izvještaja o provedbi istih; sudjelovanje u organizaciji javnih događanja; putokaz projekta koji sadrži aktivnosti na pripremi ili provedbi projekta gdje se volonteri mogu upoznati sa upravljanjem projektnim ciklusom; praćenje objave informacija o projektima te ostalih informacija potrebnih za obavljanje djelatnosti ustanove; priprema i provedba terenskih i desk anketa za potrebe izrade strateških dokumenata ili pripreme i provedbe projekata.

Zanimljive aktivnosti u kojima mlada osoba može sudjelovati: obavljanje stručne prakse učenika srednjih škola i studenata.

Više informacija vidi ovdje: https://www.zara.hr/